Over het Bod

Vrijwillig en onvoorwaardelijk openbaar overnamebod in contanten op alle aandelen van Intervest

Met genoegen kondigt TPG de resultaten aan van  de aanvaardingsperiode na de heropening als vereenvoudigd uitkoopbod van het vrijwillig openbaar overnamebod van haar volledig gecontroleerde entiteit, European Real Estate Holdings NV (de “Bieder”), voor alle uitstaande aandelen van Intervest Offices & Warehouses (“Intervest”) die de Bieder nog niet in bezit had (het “Bod”). Het Bod biedt de aandeelhouders van Intervest een vergoeding in contanten van €21,00 per aandeel van Intervest (verminderd met het totale bruto dividend van €1,02 per aandeel voor aandeelhouders die hun aandelen hebben aangeboden tijdens de aanvaardingsperiode van het vereenvoudigd uitkoopbod).

Tijdens de aanvaardingsperiode van het vereenvoudigd uitkoopbod, die eindigde op 25 april 2024, werden 1.108.723 bijkomende aandelen in het bod ingebracht.

 Aandelen die niet werden aangeboden vóór het einde van de aanvaardingsperiode van het vereenvoudigd uitkoopbod worden geacht van rechtswege aan de Bieder te zijn overgedragen, met consignatie van de fondsen die nodig zijn voor de betaling van de biedprijs voor de aandelen die niet zijn aangeboden ten gunste van de betrokken aandeelhouders bij de Deposito- en Consignatiekas..

De betaling van de biedprijs voor de aandelen die werden ingebracht in de aanvaardingsperiode van het vereenvoudigd uitkoopbod zal plaatsvinden op 16 mei 2024. De aandeelhouders die hun aandelen niet hebben aangeboden, maar dewelke van rechtswege zijn overgedragen, dienen contact op te nemen met de Deposito-en Consignatiekas om betaling voor dergelijke aandelen te verkrijgen.

Op 25 april 2024, na afloop van de aanvaardingsperiode van het vereenvoudigd uitkoopbod, werden alle Intervest aandelen bij sluiting van de beurs geschrapt van de notering op Euronext Brussel.

TPG nam Intervest over via European Real Estate Holdings NV, een entiteit die volledig wordt gecontroleerd door TPG Real Estate Partners, het vastgoedplatform van de wereldwijde alternatieve vermogensbeheerder TPG.

Voor u, aandeelhouder van Intervest, biedt het Bod een zekere en onmiddellijke waarde met een aanzienlijke premie ten opzichte van de recente beurskoers van de Vennootschap en de ramingen van de analistenconsensus. De Directieraad en Raad van Toezicht van Intervest steunen en bevelen het Bod unaniem aan en geloven dat de transactie in het belang is van alle stakeholders van de Vennootschap.

Ondanks de aantrekkelijke logistieke portefeuille van Intervest, hebben de bescheiden schaal ten opzichte van sectorgenoten, de kantorenportefeuille die niet tot haar kernactiviteit behoort en de hogere schuldratio de waardering op de aandelenmarkt onder druk gezet. De overname door TPG zal de aandeelhouders van Intervest aanzienlijke en onmiddellijke waarde bieden en tegelijkertijd de onderneming voorzien van de juiste kapitaalstructuur om haar strategische plannen uit te voeren.

Alle details van het Bod zijn opgenomen in het prospectus en zijn beschikbaar op deze website, samen met andere informatie over het Bod. Mocht u nog vragen hebben, aarzel dan niet om contact op te nemen met TPG’s public relations vertegenwoordiger, Citigate.

 

Intervest is genoteerd op Euronext Brussel (ticker INTO en ISIN BE0003746600).
“We zijn verheugd dat TPG de waarde en kwaliteit van onze portfolio, de toewijding van ons team en de toekomstige groeimogelijkheden voor de Vennootschap erkent. Wij geloven dat deze transactie de beste weg vooruit is voor de Vennootschap.”
– Joël Gorsele, CEO van Intervest
“De raad van toezicht steunt unaniem het bod van TPG, dat onmiddellijke liquiditeit biedt aan onze aandeelhouders tegen een substantiële premie en in het belang is van alle stakeholders in de huidige uitdagende marktomstandigheden.”
– Ann Smolders, Voorzitster van Intervest